Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SIVUT REMONTISSA, KÄRSIVÄLLISYYTTÄ

HUOM YKSÄREIDEN OMISTAJAT! Ilmoittakaa vieraskirjassa 8.3 mennessä, jos haluatte pitää yksityisiänne vielä Uudessakuussa. Tämän aikarajan jälkeen ilmoittamatta jättäneiden yksityisten sivut poistetaan. Kaikkien hevosten sivut ovat meillä tallessa, joten hevosien tietoja voi kysellä meiltä, jos päättää viedä heppansa muualle. Ja vaikka hoitajatoiminta lopettaakin, niin yksäreille järkätään vielä toimintaa laidasta laitaan ja pidetään tunteja yms. ;)

Miljöö

Olet siis päättänyt tulla tutustumaan tallialueeseen? Hienoa! Tältä sivulta löydät kaiken tallialueesta ja siellä toimivasta henkilökunnasta. Jos täältä puuttuu joku sinusta olennainen asia, sano siitä vieraskirjassa! Tämän sivun kuvat: © AK. Karsinajärjestuksen kuva: © Perho. Tallipihan kuva © Ida. 

HENKILÖKUNTA

Tallipiha
 

Tallimme pihapiiristä löytyy kaksi tallia, päärakennus, kävelytyskone, kenttä, estevarasto sekä 23 tarhaa. Talliympäristö pidetään siistinä ja rakennuksia ympäröivät nurmialueet leikataan säännöllisesti, sekä rakennuksia huolletaan ammattilaisten toimesta, kuitenkaan maalaisilmettä rikkomatta. Tallipihaa ympäröi metsät, sekä niiden takana aukeavat pellot, jotka myös kuuluvat Uudenkuun omistukseen. 

 

Tarhat

Tarhoja tosiaan löytyy 23 ja niiden lisäksi on 3 pihattoa, joissa hevosia on mahdollista pitää ympäri vuorokauden kaikkina vuodenaikoina. Hevosia pyritään pitämään tarhoissa mahdollisimman kauan aina päivisin, mutta yöksi ne otetaan poikkeuksetta aina talliin. 

Tarha 1 - Fire, Taiga, Candy ja Nuppu
Tarha 2 - Rose
Tarha 3 - Aina, Uni ja Vera
Tarha 4 - Sara ja Paju
Tarha 5 - Kukka ja Sala
Tarha 6Tähti
Tarha 7 - T
Tarha 8 - Totti

Tarha 9 - Hilja ja Valhe
Tarha 10 - Elle
Tarha 11 - Diili
Tarha 12 - Feeniks
Tarha 13 - Kettu

Tarha 14 - Voitto
Tarha 15 - Myrsky
Tarha 16 - Taikuri
Tarha 17 - Liekki
Tarha 18 - Noppa
Tarha 19 - Tomppa
Tarha 20 - Hukka
Tarha 21 - Hurja
Tarha 22 - Leevi
Tarha 23

 

 

Tallit

Käytössämme on kaksi tallia, vanhempi päätalli, jossa on kaksi puolta. Yksityisten hevosten puoli ja tallin omien ratsujen puoli. Päätallin lisäksi on ravitalli, jossa asustavat tallimme ravihevoset. Karsinoiden ovet ovat liukuovia ja molemmissa talleissa on leveä käytävä. Jokaisessa karsinassa on automaattinen vesikuppi, irroitettava ruokakuppi ja metallirengas, johon hevosen voi sitoa hoidon ajaksi. Karsinoissa käytetään kuivikkeena purua, mutta turvetta ja hamppuakin saa käyttöön halutessaan. 

Päätalli on siis kaksiosainen ja jaettu ratsutalliin ja yksityistalliin. Tallien välistä löytää molempien puolien omat varustehuoneet, joissa on telineet satuloille ja päävehkeille, sekä hyllyköt yhteisille tarvikkeille ja kaapit jokaiselle hoitajalle ja yksityisen omistajalle. Varustehuoneista pääsee kaikille yhteiseen taukotilaan, jossa on sohva, sekä pöytäryhmä. Taukotilassa on myös jääkaappi eväitä varten, tiskiallas, ruokailuvälineitä ja kahvinkeitin. Taukotilan perältä pääsee WC-tiloihin ja toimistoon, jossa Perho yrittää selvittää paperikaaostaan.

Ratsutallissa on 11 karsinaa ja yksi pesukarsina. Karsina numero 4 on muita suurempi ja toimii tarpeen tullessa varsomiskarsinana. Ennen pesukarsinaa suoraan käytävän päässä on tikkaat vintille, jossa säilytetään heinää. 

 

Yksityistallista löytyy 12 karsinaa ja kaksi pesaria. Karsinat 1, 2, 3 ja 4 ovat ponikarsinoita ja karsina 5 taas ratsutallin tavoin varsomiskarsina. Jälleen käytävän päästä pääsee tikkaita pitkin heinävintille.

Ravitalli, tammapuoli Ravitalli, oripuoli

Karsina 1 - 
Karsina 2 - Valhe
Karsina 3 - Tupla
Karsina 4 
Karsian 5 - Kukka
Karsina 6 - Tähti
Karsina 7 - Hilja
Karsina 8 -
Karsina 9 - Ruu 
Karsina 10 -  Uni
Karsina 11 - Aina
 

Karsina 1 
Karsina 2 -
Karsina 3 -
Karsina 4 -
Karsina 5 -
Karsina 6 - Kettu
Karsina 7 -
Karsina 8 - Myrsky
Karsina 9 - Leevi
Karsina 10 -
Karsina 11 -
Karsina 12 - Noppa

Ravitallista löytyy 14 karsinaa, pesukarsina, eli pesari, varuste- ja taukohuone, lantala ja lantalaa vastapäätä oleva varustetila. Varastotilassa on ravikärryjä, kottikärryjä ja kaikenlaista muuta tavaraa, kuten lapioita ja talikoita. Lantalan puolella on tikkaat heinävintille. Varustehuoneessa on jokaiselle hevoselle oma teline, johon mahtuu silat, sekä päävehkeet. Varuste ja taukotilan erottaa puinen hylly, jossa säilytetään hevosten varustepakkeja, sekä kaikille yhteisiä lääkitsemistarpeita, varariimuja, loimia, naruja ja kaikkea ylimääräistä tavaraa joista oletetaan olevan joskus hyötyä. Taukotilan puolella on mukava luokseen kutsuva muhkea kulmasohva, sohvapöytä ja muutama tuoli. Ida on myöskin raahannut sinne aikaisia aamuja varten kahvinkeittimen, jotta selviäisi aamuisista herätyksistä edes jotenkin.

Karsina 1 - Taika
Karsina 2 - Nuppu
Karsina 3 - Candy
Karsina 4 - Vera
Karsina 5 - Diili
Karsina 6 - Elle
Karsina 7 - Feeniks

Karsina 8 - Totti
Karsina 9 - Hurja
Karsina 10 - Hukka
Karsina 11 - Vallu
Karsina 12 - Kaisa
Karsina 13 - Tuiske
Karsina 14 - Bella


Ratsastustilat

Tallillamme on tilava kenttä ja maneesi. Molemmat ovat käytössä yksityisomistajilla ja hoitajilla. Kentän vieressä on varasto missä on esteitä ja maneesin esteet lyötyvät sisäpuolella olevasta nurkkavarastosta. Kentällä ja maneesissa on kouluradan merkit, oli sitäkin voi harjoitella. Varastoista löytyy paljon kaikenlaista. On tavallisia puomeja, erikoisesteitä ja tötsiä. 

       

 

Ravirata ja muut ajomahdollisuudet

Uudellakuulla on myös ravirata. Sinne on hiekkateitä pitkin hieman yli kilometrin, mistä saa samalla hyvän alkulämmittelyn. Ravirata ei ole erityisen suuri, mutta kyllä sillä kelpaa ajaa. Jos ei halua lähteä radalle ajelemaan, voi myös mennä metsäpoluille, suurin osa on niin hyvässä kunnossa että siellä voi kärryilläkin mennä.

 

Maastot

Tallillamme on monipuolisia maastoreittejä. On mahdollista lähteä köpöttelemään hiekkatietä tai vaikka pientä metsäpolua. Metsissä on monipuoliset maastoradat ja niitä on monen tasoisille. Osa esteistä on siirrettäviä, mutta osa on ihan kiinteitä. Lähistöltä löytyy myös järvi, missä voi käydä uittamassa hevosia. 

 

 

 

 

Tämä on virtuaalitalli, eikä mitään tapahdu oikeasti. Hevoset ovat virtuaalihevosia, eikä hevosten tiedot liity kuvien hevosiin. 

©2018 ravitalli Uusikuu - suntuubi.com